Wallace: Ukrayna, Rusya’nın kış saldırısı sırasında ele geçirdiği topraklardan daha fazlasını geri aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace , işgal altındaki toprakların kurtarılması sırasında Ukrayna’nın Rusya’nın kış taarruzu sırasında ele geçirdiğinden daha fazla bölgeyi yeniden ele geçirdiğini söyledi.

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından Twitter’da yazan mesajda Wallace, Ukrayna’nın topraklarının yaklaşık 300 kilometrekaresini yeniden ele geçirmeyi başardığını kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı saldırısı

23 Haziran’da Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun aktif olarak saldırı operasyonları yürütmeye devam ettiğini bildirdi.

24 Haziran’da Anna Malyar, Savunma Kuvvetlerinin doğuda çeşitli yönlerden taarruz başlattığını ve her yere ilerlediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin taarruzunun başlamasından bu yana kaydedilen ilerlemenin “istediğimizden daha yavaş” olduğunu, ancak Ukrayna’nın “uygun gördüğü şekilde” ilerleyeceğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley, Ukrayna karşı saldırısının zor ve acımasız bir savaş olacağını söyledi.

26 Haziran’da Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin Ruslar tarafından işgal edilen Donetsk bölgesindeki Velikonovoselovskiy ilçesine bağlı Rivnopol köyünün kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi. Bu yerleşim, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 31. mekanize tugayının ikinci mekanize taburunun askerleri tarafından kurtarıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com