Ukrayna’ya askeri yardım: Avrupa Barış Fonu 3.5 milyar avro daha artırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Putin'in Ukrayna'da vazgeçemeyeceği askeri hedefleri var

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi, başka yardımlarla birlikte Ukrayna’ya askeri yardımın da tahsis edildiği Avrupa Barış Fonu’nun toplam mali eşiğini 3.5 milyar avro artırdı. Daha önce rakam 7.9 milyar avro idi.

AB Konseyi web sitesinde 26 Haziran’da bildirildiğine göre, “Bugün Konsey, 20 Mart 2023 tarihli önceki anlaşmaya dayanarak Avrupa Barış Fonu’nun toplam mali limitini 3.5 milyar avro artırmaya karar verdi.” denildi.

Bakanlar, Lüksemburg’daki bir toplantıda fonun mali tavanını yükseltti. Önceden, fon yaklaşık 7.9 milyar avro tutarındaydı ve şimdi 12 milyarın üzerinde.

Bu kararın, Avrupa Barış Fonu’nun finansal istikrarını ve uzun vadede öngörülebilirliğini sağlamayı amaçladığı kaydedildi. Aynı zamanda, küresel coğrafi kapsamını, AB’nin krizleri ve çatışmaları önleme ve bunlara hızla yanıt verme yeteneğini de korumalı.

Mesajda, “Bu karar, AB’nin Ukrayna ve diğer ortaklarının askeri desteğine olan sarsılmaz taahhüdüne dair açık bir siyasi sinyal gönderiyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com