Türkiye, Ukrayna’da Bayraktar İHA’ların üretimi için lisans izinlerini verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, Ukrayna'da Bayraktar İHA'ların üretimi için lisans izinlerini verdi

Ukrayna’daki Baykar fabrikasının tam olarak 2025 yılında devreye alınması bekleniyor. Toplam yatırım tutarı 95 milyon doların üzerinde.

İnsansız hava aracı üreticisi Baykar, Ukrayna’da Bayraktar TB2 ve Akıncı İHA üretimi için Türkiye’den lisans aldı. Şu anda inşaatı devam eden tesisin 2025 yılında açılması planlanıyor.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tesisin Ukrayna’da yapılması, üretimin yerelleştirilmesi için teknolojilerin transferini içerdiğini belirterek “Baykar TB2 ve Akıncı insansız hava araçlarının Ukrayna’da tam üretimi için Türkiye’den ilgili lisans izinlerini aldık. Bu tesislerin inşası için planlanan toplam yatırım tutarı 95,5 milyon dolar” dedi.

Hazırlık çalışmalarının çoğunun halihazırda devam ettiğini ve tesisin Temmuz 2023’e kadar elektriğinin bağlanmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Proje, Şubat 2022’de Ukrayna ve Türkiye hükümetleri arasında havacılık ve uzay endüstrisinde işbirliğine ilişkin bir çerçeve anlaşmanın imzalanmasıyla kolaylaştırıldı. Ocak 2035’e kadar Türkiye’den doğrudan yatırımı teşvik etmek için özel vergi ve gümrük teşvikleri sağlıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com