GUR temsilcisi Yusov: İşgalciler, Kırım’dan çıkış senaryosuna hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
GUR temsilcisi Yusov: İşgalciler, Kırım'dan çıkış senaryosuna hazırlanıyor

Rus işgalciler, geçici olarak işgal edilen Kırım yarımadasının topraklarını terk etme senaryosunu değerlendiriyor.

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) temsilcisi Andrey Yusov Radio Svoboda‘da “İşgalcilerin üzerinde düşündüğü senaryolardan biri de Kırım’dan çekilmek. İşgal yönetiminin büyük bir kısmı ailelerini ve mal varlıklarını ellerinden çıkarttı. Kırım’daki bir dizi işgalci işletme, Rusya Federasyonu’na taşınmak için belgeleri hazırlayarak tahliyeye hazırlanıyor. İşgalcilerin inşa ettiği siperlere ve yapılara bakarsak, bunların birçoğu anakara Ukrayna sınırından uzakta. İşgalciler bu senaryonun gerçekçiliğini görüyor.” dedi.

Çongar köprüsünü vurma görevi hakkında yorum yapan Yusov, Kırım ve diğer Ukrayna topraklarının uluslararası hukuka göre Ukrayna toprakları olması sebebiyle, Güvenlik ve Savunma Güçlerinin bunların kurtarılması için her türlü hakka sahip olduğunu kaydetti.

Çongar köprüsünü vurmak için kullanılan silahla ilgili bilgiler olduğunu ancak bu bilginin şu anda açıklanmadığını kaydederek “Sözde Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi soruşturma yapmak istiyorsa araştırsınlar, işlerini kolaylaştırmayalım” dedi.

Yusov, Putin için “kırmızı çizgiler hakkında konuşmak için çok geç” belirterek “Putin rejiminin temsilcilerinin siyasi açıklamaları bizim için ciddi tepki vermeyi hak etmiyor. İşgalcilerin eylemlerinin bir an önce Ukrayna topraklarını terk etmek, savaş suçlularını iade etmek ve tüm zararları tazmin etmek olduğunu vurgulamak isterim. Bunlar tartışılabilir Ukrayna Kırımı’na gelince, Ukrayna’nın kendisi orada nasıl ve ne olması gerektiğini biliyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com