Dışişleri: Türk müteahhitler Ukrayna’da 3,2 milyar dolar değerinde 50 projede yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, Ukrayna’nın yeniden inşasında öncü rol oynayan ülkelerden biri olacak. Savaşın başından bu yana Türk müteahhitleri Ukrayna’da 3.2 milyar dolar değerinde 50 projeye katıldı.

İngiltere’nin ev sahipliğinde Londra’da düzenlenen “2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı”na katılan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bir açıklamada bulundu.

Fidan, “Savaşın başından bu yana Türk müteahhitleri Ukrayna’da 3.2 milyar dolar değerinde 50 projede yer aldı. Elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Ukrayna’nın yeniden inşası ve restorasyonu için bugüne kadar yapılanlara yenilerini ekleyerek destek vereceğiz.” dedi.

Bakan, Türkiye’nin savaşın yıkıcı ekonomik sonuçlarıyla mücadele eden Ukrayna’yı destekleyeceğini de vurgulayarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’daki savaşın yol açtığı acıları hafifletmek için durmaksızın çalışıyor. Tahıl Anlaşması’ndan savaş esirlerinin değişimine kadar… Şimdi, Ukrayna’nın sürdürülebilir şekilde yeniden inşası ve toparlanmasına katkıda bulunacak mali çerçevenin tasarlanması üzerinde çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Bakan, Türkiye’nin Kırım Tatarlarının kadim anavatanı Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlı olduğunu kaydetti.

Ona göre Türkiye milli gelire oranla en fazla insani yardım sağlayan ülke.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com