ABD, Güvenlik Konseyi aracılığıyla Ukrayna’ya 4.5 milyar dolarlık yeni hibe tahsis etti,

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

8 Ağustos Pazartesi günü Dünya Bankası Grubu, savaşın sebep olduğu acil ihtiyaçların karşılanmasında Ukrayna hükümetine yardımcı olmayı amaçlayan PEACE projesi çerçevesinde Ukrayna için 4.5 milyar dolarlık ek finansman açıkladı. Ağustos ayında 3 milyar dolar gelecek.

Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından yapılan basın açıklamasında “ABD, ABD Hazine Bakanlığı ile koordineli olarak Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) aracılığıyla, Ukrayna hükümetine, Putin’in acımasız askeri saldırganlığı sonucunda oluşan akut bütçe açığının hafifletilmesine yardımcı olmak için ek 4.5 milyar dolarlık doğrudan bütçe desteği sağlıyor.” denildi.

Zelenskiy, Rusya’nın müzakere etme arzusuna sert bir şekilde yanıt verdi: Bu bir yalan

Buna göre, Ukrayna hükümeti Ağustos ayında yapılacak 3 milyar dolarlık ödemeyle birlikte dilimler halinde finansman alacak.

Dünya Bankası, ek finansmanın, hükümetin ulusal ve bölgesel düzeylerde temel işlevleri yerine getirme becerisini desteklemeye yardımcı olacağını belirtmektedir.

Fonlar, özellikle, Ukrayna hükümetine, ülke halkının refahı, savaşın sosyal ve ekonomik sonuçlarının hafifletilmesi için gerekli olan sosyal yardımları, tıbbi hizmetleri ve emekli maaşlarını karşılamada yardımcı olacak.

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın yaşam koşullarının daha da kötüleşmesini ve yoksulluğu önlemek için sağlık, eğitim ve sosyal koruma dahil olmak üzere kamu hizmetlerinin devamına ihtiyacı var.” diyerek ABD’ye Güvenlik Konseyi’ne hızlı destek mekanizmaları aracılığıyla verdiği sürekli destek ve Ukrayna halkını önemli ölçüde destekleyecek cömert bağışı için teşekkür etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Banka, ek finansmanın Haziran 2022’de onaylanan 1.49 milyar dolarlık yatırım projesi finansmanına (IPF) ek olduğunu açıkladı. Bugüne kadar, Dünya Bankası, Ukrayna’da temel kamu hizmetlerinin sürdürülmesini desteklemek ve savaşın etkilerini azaltmak için bağışçıların taahhütleri de dahil olmak üzere yaklaşık 13 milyar dolarlık acil durum finansmanını seferber etti. Temmuz 2022 sonu itibariyle bu finansmandan 6.3 milyar dolardan fazla ödeme yapılmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com