Gumenyuk: “Kırım Titan Fabrikası”nın işgalciler tarafından patlatılması Türkiye dahil üç komşu ülkeyi etkileyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Herson Bölge Devlet İdaresi

Rus işgali altındaki Kırım’da bulunan ve Doğu Avrupa’nın en büyük titanyum dioksit üretici olan Kırım Titan Fabrikası’nın patlatılması sonucu meydana gelen kimyasal felaketten Ukrayna’nın yanısıra Türkiye, Romanya ve Moldova da etkilenebilir.

Güney Ukrayna Operasyonel Komuta Merkezi sözcüsü Nataliya Gumenyuk, bu işletmede patlama olması durumunda en yakınları olan Rus ordusunun ilk zarar göreceği kazadan Türkiye, Romanya ve Moldova vatandaşlarını da etkileyebileceğini söyledi.

Basın toplantısında Rus işgal güçleri tarafından bir saatli bombaya dönüştürülen Kırım Titan Fabrikası’ndaki durumu değerlendiren Gumenyuk, “Evet, fabrikaya patlayıcıların sevkedilmesi ve işgalci güçlerin bölgedeki faaliyetleri ile ilgili durumu izliyoruz. Büyük olasılıkla bu, düşmanın kullandığı insan yapımı felaketler şantaj zincirinin başka bir parçası olacak. Uzmanların tahminlerine göre başta Türkiye, Romanya ve Moldova olmak üzere diğer ülkeler de kimyasal felaketin etkisi altında olacak. Bu durum ilgili ülkelerin liderlerini de endişelendirmeli ve uluslararası baskıyı artırmalıdır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com