Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Ukrayna’yı üyeliğine resmen kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: Ukrayna'nın AB üyeliği Türkiye'nin bloğa katılmasını engelleyecek

Ukrayna’nın Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) üyeliğini alması bir yıldan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Ukrayna Maliye Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Ukrayna, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’na (CEB) katılma sürecini tamamladı ve 43. üye ülkesi oldu.

Rapora göre bankanın Ukrayna ile işbirliği, banka tarafından hazırlanan 2023-2027 Stratejik Planının hedeflerinden biri. Çalışmalarda, özellikle sağlık alanında ve devlet konut politikasının uygulanmasında (halk için konut) Ukrayna vatandaşlarının öncelikli ihtiyaçlarının sağlanmasına odaklanacaktır .

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko. “Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’na katılım, Ukrayna’nın AB’ye daha fazla tam entegrasyonu yolunda atılmış bir başka adımdır. Her iki taraf da bu hedefe ulaşmak için önemli çabalar sarf etmiştir. Üyeliğin Ukrayna’nın yeniden inşası sürecinde önemli bir rol oynayacağından eminiz. Mevcut zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olacak.” diye yorumladı.

Ukrayna’nın CEB üyeliği, ülkenin geçen yıl Haziran ayında resmi olarak üyelik başvurusunda bulunmasının üzerinden bir yıl geçmeden geldi.

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, tamamen sosyal odaklı çok taraflı bir finans kurumudur. CEB, 1956 yılında Avrupa ülkeleri tarafından mültecilerin, yerinden edilmiş kişilerin ve göçmenlerin sosyal odaklı yeniden entegrasyonu ile ilgili konuları ele almak için kurulmuştur.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com