Londra’da Ukrayna’nın restorasyonu konulu konferans 61 ülkeden 1000’den fazla kişiyi bir araya getirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 21-22 Haziran tarihlerinde Ukrayna’yı Kurtarma Konferansı’nı (URC2023) açıklarken, Ukrayna’nın ekonomik toparlanmasının askeri stratejisi kadar önemli olduğunu belirterek, küresel yatırımcıları ve İngiliz işletmeleri desteklerini artırmaya çağırdı. .

İngiliz başkanının ofisi, “Başbakan konferansta Ukrayna’nın yeniden inşası ve toparlanması için mali mücadelenin Rusya’ya karşı kişisel karşı saldırı biçimi olduğunu belirtecek.” dedi.

URC2023’ü Çarşamba günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy (çevrimiçi) ile birlikte açacak olan Sunak, yapılan açıklamaya göre Ukrayna ekonomisinin toparlanmasını hızlandırmak için hangi yeniliklerin benimsenmesi gerektiğini de anlatacak.

Ona göre Birleşik Krallık, ülkenin hızlı bir şekilde yabancı yatırımı çekmesine yardımcı olmak için URC2023’ün bir parçası olarak bir dizi hızlı konuşlandırılabilir ve esnek dijital aracı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

61 ülkeden 1000’den fazla kişinin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve yüzlerce iş adamıve girişimcinin etkinlik için Londra’ya gelmesi bekleniyor. İki gün sürecek zirve, İngiltere’nin bu yıl ev sahipliği yaptığı en büyük uluslararası konferans olacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de Çarşamba günkü konferansın açılışında konuşacaklar.

Zirvede duyurulması beklenen yenilikçi araçlardan bazıları, Ukraynalı işletmeleri küresel şirketlerle birleştirecek ve tedarik zincirinden iş genişletmeye kadar her konuda işbirliğini teşvik edecek bir dijital platformu içerecek.

Açıklamada, “Ortak seçim platformu, bir düğmeyle sürdürülebilir ve uzun vadeli ticari ilişkiler kurarak yeniden yapılanma ve toparlanmayı destekleyecek” ifadeleri yer alıyor.

Konferans programında ayrıca Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal‘in bir program konuşması, acil iyileştirme ihtiyaçları ve hızlı çözümler ile belirli projelerin tartışıldığı ve risklerin azaltılmasına vurgu yapılan uzun vadeli işlerin tartışıldığı bir program yer alıyor.

Ayrıca, iş ortamının iyileştirilmesi, ticaret ve yatırımın teşvik edilmesi ve beşeri sermayenin eski haline getirilmesi ile birlikte savaş sonrası toparlanma için gerekli reform konuları tartışılacak.

Ukrayna’nın enerji restorasyonu, insani mayın temizleme, dönüştürme teknolojileri, genel planlama ve Ukrayna’nın restorasyonu ve yeniden inşasında bölgelerin rolü ayrı ayrı tartışılacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com