Scholz: Almanya Ukrayna’ya ihtiyacı olduğu kadar yardım edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya, ihtiyaç duyulduğu sürece Ukrayna’nın Rus işgaline karşı savunmasına yardım etmeye devam edecek. Bunun için bütçesinden kaynakları ayırdı.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında Batı’nın Rus saldırganlığının “oldukça uzun” süreceği gerçeğine hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle NATO müttefikleri politikalarını buna göre hazırlıyor ve uyarlıyorlar.

Scholz, “Almanya, ihtiyaç duyulduğu sürece Ukrayna’yı destekleyecektir. Bütçemizde gerekli ödeneğe sahibiz ve Alman sanayisi, silahların üretimi, onarımı ve bakımı için yeteneklerini artırmaktadır.” dedi.

Ayrıca, Avrupa’nın artık balistik füzelere, seyir füzelerine ve insansız hava araçlarına karşı koruma sağlayacak hava savunmasına yatırım yapması gerektiğine olan güvenini de dile getirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya yardım

Almanya, Rusların tam kapsamlı işgalinin neredeyse başlangıcından beri Ukrayna’ya askeri yardım sağlamaktadır.

Askeri zırhlı araçları, hava savunma sistemlerini, uçaksavar silahları ve daha fazlasını verdi. Ukrayna, özellijle Almanya’dan en son Leopard 2A6 tanklarını teslim aldı.

Ayrıca, Alman firması Rheinmetall, modern tanklar ve piyade savaş araçları üretimi için Ukrayna’da fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Ukrayna geçen hafta da Almanya’dan mayın temizleme için tanklar almıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com