İngiltere, Rusya Federasyonu Ukrayna’ya tazminat ödeyene kadar yaptırımları sürdürmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşik Krallık 19 Haziran’da, Moskova tazminat ödeyene kadar Rusya’ya karşı yaptırımları sürdürmesine izin verecek bir yasa çıkardı.

Reuters tarafından aktarıldığına göre İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverley “Ukrayna, Rus işgaline karşı kendini savunmaya devam ederken, savaşın korkunç sonuçları ortada. Ukrayna’nın toparlanma ihtiyacı çok büyük ve çok büyük olmaya devam edecek.” dedi.

Cleverley, bu tür yeni önlemler sayesinde İngiltere’nin yaptırımlara yaklaşımını güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

Ona göre bu, İngiltere’nin Rusya’nın Ukrayna’nın restorasyonu için ödeme yapmasını sağlamak için yaptırımları kullanmaya hazır olduğu gerçeğini doğruluyor.

İngiltere’nin Rusya’ya yaptırımları

Ukrayna’nın işgalinin en başından itibaren İngiltere, Rusya Federasyonu’na karşı bir dizi yaptırım uyguladı. Yüzlerce kişi ve tüzel kişi kısıtlamaların altına girdi, ülke düzenli olarak yeni kısıtlama paketleri duyuruyor ve yeni yaptırımların geliştirilmesi için çalışmaya devam ediyor.

Son zamanlarda, Beyaz Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların bir parçası olarak İngiltere, ihracata kısıtlamalar getirdi ve ayrıca Rusya’nın yaptırımlarını aşmak için boşlukları kapatmaya çalıştı .

Yine 19 Mayıs’ta İngiltere, Rusya’ya ek yaptırımlar getirdi. Listede 86 Rus ve şirket, özellikle “Rosbank” ve “Tinkoff Bank”, “Rosatom” ile ilgili 9 kuruluş yer alıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com