Sinovac aşısı: Etkinlik % 70’in altındaysa, Ukrayna’ya geri ödeme yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Çinli koronavirüse karşı Sinovac aşısının temini konusunda bir anlaşma imzalarken, etkinliği için en az % 70 seviyesinde şartı ortaya koydu.

Etkinliği daha azsa, imalat şirketi Ukrayna’ya bu aşının satın alınması için harcanan tüm bedelleri geri ödeyecektir.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafından brifing sırasında verilen bilgiye göre, Bakan, aşının Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere dünyanın tıbbi düzenleyicilerinin çoğu tarafından onaylanması için % 50’nin üzerinde olması gerektiğini kaydetti. Ancak, Ukrayna bu eşiği yükseltti.

“Teslimat anında ürünlerin etkinliği en az % 70 düzeyinde doğrulanmalıdır. İlgili analiz, üretici tarafından onaylanmalıdır. Şirket bu standartları karşılamıyorsa, tüm bedelleri tam olarak iade edecektir. Finansal olarak tamamen korunuyoruz ve bunun için banka garantisi mevcuttur.” dedi.

Başlangıçta Brezilya’da, aşının % 78 etkili olduğu bildirilmesine rağmen dün yapılan açıklamada Brezilya’da Sinovac aşısının koronavirüse karşı etkinliğinin % 50.4 olduğu söylendi. Aşının etkinliği Endonezya’da değerlendirildi ve % 65’ti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com