Rus işgalciler kadın, çocuk ve yaralıların Mariupol’dan tahliyesine izin vermiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı yetkililer, kuşatma altındaki Mariupol’den kadınları, çocukları ve yaralıları insani yardım koridorlarından çıkarmaya çalışıyor, ancak Rus işgalciler bunu reddediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuğu bile sonuç vermedi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Ukrayna medyasına verilen bir röportajda “İnsani bir kriz var, yiyecek yok, su yok, ilaç yok. Ama adamlar savunmada. Ve bir teşekkür yetmez, çünkü müzakere süreçleri devam ediyor. Dürüst olmak gerekirse, Mariupol müzakerecilerine güven yok…” dedi.

Ahıska Türkleri, Rusya ve Çeçenistan müslümanlarına Ukrayna’ya karşı savaşta yer almamaları çağrısında bulundu

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsen aracılık yaptığı Mariupol’dan, yaralıların ve sivillerin, özellikle kadın ve çocukların Berdyansk üzerinden oluşturulacak insani bir koridor üzerinden uzaklaştırılmalarıyla ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirten Zelenskiy “Bu konuda anlaştık ve sonra bir anda Rusya basitçe reddetti” dedi.

Yetkililerin, etrafı çevrili Azovstal tesisinde bloke edilen Ukraynalı askerlerle günlük temas halinde olduklarına ve müzakerelerin “farklı seviyelerde” gerçekleştiğine dair güvence veren Cumhurbaşkanı “Onları elimizden geldiğince destekliyoruz, nasıl yardımcı olabileceğimizi her seviyede tartışıyoruz. Bugün en önemli ve güçlü görevlerden birini gerçekleştirdiklerini biliyorlar ve durum bu” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com