İşgalciler, Lviv ve Dnepropetrovsk’a sabah saatlerinde roket saldırısı düzenledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nispeten sakin geçen gecenin ardından işgalci güçler sabah saatlerinde Lviv ve Dnepropetrovsk’a roket saldırısı düzenledi. Lviv’de ölü ve yaralılar var.

Saat 07:44’te Lviv’de hava alarmı verildi. Bir saat sonra, Maksim Kozitskiy hava saldırısının devam ettiğini bildirdi ve halkı sığınaklarda kalmaya çağırdı.

“Hiçbir şey çekmeyin, fotoğraf çekmeyin veya doğrulanmamış Telegram kanallarından ve gruplarından haberleri yaymayın” diye hatırlattı.

Aynı zamanda Lviv belediye başkanı Andrey Sadoviy “Lviv’e 5 hedefli füze saldırısı. Arama kurtarma ekipleri bölgeye gitti. Daha ayrıntılı bilgi ediniyoruz” diye yazdı.

Lviv’de sabah saatlerinde 6 olarak bildirilen ölü sayısının, daha sonra Lviv belediye başkanı Andrey Sadoviy tarafından yapılan açıklama sonucunda 11’e yükseldiği öğrenildi.  1’i çocuk 11 kişi yaralanırken, 40 araba roket saldırılarından zarar gördü.

Savaşın başlangıcından bu yana 4.8 milyondan fazla vatandaş Ukrayna’yı terk etti

Ukrzaliznytsia başkanı Aleksander Kamişin, “Bu sabah Rus birlikleri Lviv’e ateş açtı. Demiryolu tesislerinin yakınlarına birkaç roket isabet etti. Hem istasyon ekibi hem de tren ekipleri iyi çalıştı” diyerek Lviv tren istasyonundaki durumun kontrol altında olduğunu, yolcuların güvenli sığınaklara yerleştirildiğini bildirdi.

Basın servisi, “Alarm sinyalinin sona ermesinden sonra trenlerin iniş ve binişleri yeniden başladı. Lviv’e ulaşan trenler şehrin girişinde alarmın sonuna kadar bekletildi, şimdi hareket yeniden başladı.” dedi.

Dnepropetrovsk bölge valisi Valentin Rezniçenko‘ya göre ise Dnepropetrovsk bölgesine atılan füzelerin %60’ı Ukrayna hava savunması tarafından düşürüldü.

Sinelnikovsky semtinde iki kişinin yaralandığı yönünde açıklama yapan Rezniçenko “Orada bir altyapı tesisine roket isabet etti. Kurtarma ekipleri yangını söndürdü. Pavlogradsky bölgesinde kimse yaralanmadı. Ancak demiryolu altyapısını tahrip etti.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com