Guardian: Ukrayna, yeni dron saldırısı için Kerç köprüsüne göz dikti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Guardian: Ukrayna, yeni dron saldırısı için Kerç köprüsüne göz dikti

The Guardian uzmanlarına göre Ukrayna istihbaratının böylesine iyi korunan bir tesise karşı operasyon gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine dair şüpheleri olduğu düşünülüyor.

The Guardian’da Luke Harding haberinde belirtildiğine göre Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya ile işgal altındaki Kırım arasındaki Kerç köprüsüne üçüncü saldırının ‘kaçınılmaz’ olduğunu söyledi.

Kerç Köprüsü’nün yıkılması kaçınılmaz ve Rus petrol rafinerilerine yönelik saldırıların da arkasında yer alan Ukrayna askeri istihbaratındaki uzmanlar şimdiden bu hedefe karşı üçüncü bir operasyon planlıyor. Köprünün tasfiyesi Ukrayna’nın Kırım’ın kurtuluşu yolundaki konumunu güçlendirecek ve Ukrayna ordusunun moralini yükseltecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna istihbaratından üst düzey bir yetkili, Ukrayna Ana İstihbarat Müdürlüğü başkanı Kirill Budanov‘un tesisi devre dışı bırakmak için halihazırda daha fazla araca sahip olduğunu söyledi. Ukrayna bunu 2024’ün ilk yarısında yapmayı planlıyor. Şimdiye kadar GUR subayları, Zelenskiy’nin Rusya Federasyonu’nun Karadeniz’deki deniz varlığını en aza indirme görevini yerine getirmekle meşguldü.

Yayın, içeriden edinilen bilgiler hakkında “Ana İstihbarat Müdürlüğü’nün bu kadar iyi korunan ve açık bir hedefe karşı özel bir operasyon yürütüp yürütemeyeceği konusunda ciddi şüpheler var” yorumunu yaparak, Ukrayna tarafının saldırısının nasıl gelişeceğinin belirsiz olduğunu da sözlerine ekledi. .

ABD Senato Silahlı Hizmetler Komitesi başkanı Jack Reed‘in, ABD’nin Ukrayna’ya askeri desteği sürdürmeye karar vermesi halinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rusları cepheye geri püskürtmeye başlayabileceğine inandığını belirtmişti; ama bu “dramatik değil” ve “yavaş yavaş” gerçekleşecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com