Kuleba: Müttefikler Ukrayna’ya yeterli hava savunmasını sağlamadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Almanya'yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Batılı ülkeler henüz yeterli sayıda hava savunma sistemini Ukrayna’ya devretmedi. Durumu değiştirmek için siyasi iradeye ihtiyaç var.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba Reuters’e verdiği röportajda “Ortaklarımız bize çeşitli sistemler (hava savunma) sağladı, bunu takdir ediyoruz, ancak savaşın boyutu gözönüne alındığında bu yeterli değil.” diye vurguladı.

Kuleba, Ukrayna’nın ortaklarının ellerinde 100’den fazla Patriot uçaksavar füze sistemi bulunduğunu ancak henüz beş ila yedi ek sistemi dahi devretmeye hazır olmadıklarını kaydetti. Bu miktar Ukrayna için gereken minimum miktardır.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bakan, “Bu gerçekten bu kadar büyük bir sorun mu? Ukrayna’ya asgari talebi sağlamak gerçekten imkansız mı?… Ve bir çözüm var. Bu sadece siyasi irade meselesi. Birisinin bir karar vermesi gerekiyor “ diye ekledi.

Kuleba’ya göre, Ukrayna’nın kazanamaması durumunda Avrupa’da savaş ve Brüksel’e füze saldırıları olasılığını kabul ederken abartmıyor.

Dışişleri Bakanı, “Bu nedenle, Patriotlarınızı (ülkeleriniz üzerinden) füzelerin durdurulmasından ve askerlerinizi ölümden kurtarmanın en iyi yolu, Ukrayna’ya göndermek ve Ukraynalı askerlere ihtiyaç duydukları her şeyi vermektir” diye vurguladı.

urkhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com