İngilizce Ukrayna’da resmi olarak uluslararası iletişim dili olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngilizce dili Ukrayna'da özel bir statü alabilir

Başbakan Şmigal, uluslararası iletişim diliyle ilgili bir yasayı kabul etmeyi ve İngilizce öğrenimini daha erişilebilir hale getirmeyi planladığını duyurdu.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, İngilizceyi uluslararası iletişim dili olarak belirleyecek bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Şmigal, “Ukrayna’nın AB’ye entegrasyonuna paralel olarak, uluslararası toplumla işbirliğini güçlendiriyoruz. Aynı zamanda, İngilizce bilgisine sahip insanlara olan ihtiyaç artıyor. Ukraynalılar için İngilizce öğrenimi daha erişilebilir hale gelmeli.” diye kaydetti.

Savaştan sonra çok sayıda yabancı yatırımcı ve şirketin Ukrayna’ya geleceğini vurgulayarak İngilizce bilgisinin, işgücü piyasasına geniş erişim, yüksek ücretler ve bilgiye erişimi elde etmek için bir avantaj sağlayacağını da ekledi.

Geçen yıl Dijital Dönüşüm Bakanlığı İngilizceyi Ukrayna’da iş iletişimi için tam teşekküllü bir ikinci dil olarak tanıtma niyetini açıklamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com