ABD, Ukrayna’ya yönelik bir nükleer saldırıyı NATO’ya yönelik bir saldırı olarak tanıyabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM, nükleer silah kullanımından endişeli

ABD Senatosu, Rusya’nın Ukrayna ordusunun karşı saldırısını önlemek için Ukrayna’da nükleer silah kullanması durumunda Kuzey Atlantik İttifakı üyelerinin böyle bir saldırıyı NATO’ya yönelik bir saldırı olarak kabul etmesi gerektiğine dair iki partili bir kararı onayladı. Belge, Demokrat Richard Blumenthal ve Cumhuriyetçi Lindsey Graham tarafından sunuldu.

Graham, Kongre’de düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden‘ın Rusya Federasyonu’ndan gelen nükleer tehdidin gerçek olduğu yönündeki açıklamasını da yineleyerek “Ukrayna’da kullanılan nükleer silahların Avrupa’da NATO müttefiklerinin bulunduğu geniş alanlara radyasyon yayacağına inanıyoruz.” dedi.

Cumhuriyetçi Parti temsilcisine göre, Rusya’nın nükleer silahlarının Belarus’a yerleştirilmesi endişe verici ve kışkırtıcı.

Lindsey Graham, Rusya’nın nükleer silah kullanma tehdidinin Karayip krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını vurguladı.

Bir nükleer saldırıyı önlemenin en iyi yolunun, saldırgana bu tür kararların sonuçlarını açıklamak olduğuna değinen Graham “Putin’in etrafındakilere mesajımız şu ki, eğer bunu yaparsanız, onun emrini yerine getirirseniz, o emir verirse, NATO’dan büyük bir karşılık bekleyebilirsiniz ve kendinizi NATO’ya karşı bir savaşın içinde bulacaksınız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com