Şubat ayında Ukrayna’da enflasyon yıllık bazda % 7.5’e yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet İstatistik Servis Gosstat tarafından bildirildiğine göre, Ukrayna’daki tüketici fiyatları Şubat 2021 sonunda yıllık bazda % 7.5’e yükseldi. Ocak sonunda % 6.1, Aralık 2020 sonunda % 5’e yükselmişti.

Devlet İstatistik Servisi, Ocak 2021 ile karşılaştırıldığında Şubat 2021’de çekirdek enflasyonun % 0.5, yılın başından bu yana ise % 0.8 olduğunu belirtti. (Ocak 2021’de % 0.3 idi).

Şubat ayında tüketici pazarında gıda ve alkolsüz içecek fiyatları % 2.1 arttı. En çok artış % 5.5 ile % 7.6 arasında olmak üzere ayçiçek yağı, sebze ve şeker fiyatlarında oldu. Kanatlı eti, meyve, ekmek, sığır eti, işlenmiş tahıl ürünleri, balık ve balık ürünleri, makarna, ekşi krema ve tereyağı fiyatları % 1.3 ile % 3.8 oranlarında arttı.

Alkollü içecekler ve tütün ürünleri fiyatları % 1.3 arttı.

Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıt fiyatlarındaki tarifelerde % 1.8 düşüş gerçekleşti. Esas olarak fiyatlardaki düşüş doğalgaz fiyatlarındaki % 6.6’lık indirimden kaynaklanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com