Gumenyuk: Rusların keşif hareketleri yeni bir büyük roket saldırılarına işaret edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Gumenyuk: Rusların keşif hareketleri yeni bir büyük roket saldırılarına işaret edebilir

Rus birlikleri, Ukrayna’nın güneyinde insansız hava araçlarıyla keşif yapıyor. Bu, yeni bir büyük füze veya drone saldırıları için hazırlıkların işareti olabilir

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri sözcüsü Nataliya Gumenyuk teleton yayınında, “Düşman istihbarat faaliyetleri yürütüyor. Düşmanın büyük olasılıkla kullanacağı bir sonraki saldırılar için verilerin toplandığı açık. Yeni bir füze saldırı potansiyeli var.” dedi.

Ona göre işgalciler cephede başarı sağlayamadıklarında sıklıkla drone ve füze saldırıları gerçekleştiriyor ve propaganda kaynaklarında bu durum “zafer” olarak sunuluyor.

Gumenyuk, “Şu anda Karadeniz’de bir denizaltı füze gemisi de dahil olmak üzere savaş görevinde bulunan 6 gemi var. Bu, hava savunması için zor bir görev ama imkansız değil. Dört Kalibr füzesi kullanıma hazır.” diye eklendi.

Gumenyuk, fırtına beklentisi olduğu için düşmanın diğer füze gemilerinin üslerine çekildiğini de belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com