Zelenskiy, tıbbi amaçlı kullanımlarda esrarın yasallaştırılmasını destekledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, tıbbi amaçlı kullanımlarda esrarın yasallaştırılmasını ve bu tür ilaçların ihtiyacı olan herkes için kullanılmasını savundu.

Ukrayna cumhurbaşkanı Verkhovna Rada’daki konuşmasında, Ukrayna’nın, fiziksel ve zihinsel rehabilitasyonda dünyanın en iyi uygulamalarını yapması gerektiğini söylerek “Dünyadaki tüm en iyi uygulamalar, en etkili uygulamalar, tüm çözümler, bize ne kadar zor veya olağandışı görünürse görünsün, Ukrayna’da uygulanmalı ki Ukraynalılar, tüm vatandaşlarımız acıya, strese ve savaşın travmasına katlanmak zorunda kalmasın.” dedi.

Yalnızca tıbbi kenevirin yasallaştırılmasını değil, aynı zamanda Ukrayna’da kontrollü üretimini de destekleyen Zelenskiy “Özellikle, kenevir bazlı ilaçları, ilgili bilimsel araştırmaları ve Ukrayna’da kontrollü üretimini, ihtiyacı olan herkes için nihayet dürüstçe yasallaştırmalıyız.” dedi.

Tıbbi esrarın yasallaştırılması

Ukrayna’nın ilaç üretiminde kullanılan tıbbi keneviri yasallaştırma sürecine adım adım ilerlediğini hatırlatmak isteriz. Ancak çok sayıda Ukraynalı, tıbbi kenevirin yasallaştırılmasına karşı çıkıyor.

Şubat 2023’te Konsey’in ihtisas komitesi tıbbi esrar kullanımına ilişkin yasa tasarısını destekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com