Ukrayna, Auchan marketlerini uluslararası savaş sponsorları listesine dahil etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NAZK), Fransız perakende ticaret ve market şirketi Auchan’ı uluslararası savaş sponsorları listesine dahil etti.

NAZK’ın basın servisi tarafından bildirildiğine göre Auchan’ın savaşın uluslararası sponsorları listesine dahil edilme nedeninin, Rusya’nın Ukrayna’ya geniş kapsamlı işgali sırasında şirketin terör devletini boykot etmeyi reddetmesi ve Rusya’daki işini kapatmaması olduğu kaydedildi.

NAZK “‘Sen mağazaya gir, biz de ölüme gönderelim’ sözü hiç bu kadar doğru olmamıştı. Çünkü bazı şirketler terör devletinde çalışmaya devam edip vergi ödeyerek, Ukrayna’ya karşı savaşı finanse edip gerçekten ölüm ve ızdırap getiriyor.” diye vurguladı.

The Insider, Le Monde ve Bellingcat tarafından yapılan gazetecilik araştırmaları sayesinde, tam kapsamlı işgalin başlangıcından bu yana, Fransız “Auchan” ın Rus yan kuruluşunun işgal altındaki Ukrayna topraklarında “insani yardım” kisvesi altında Rus ordusuna mal tedarik ettiğini tespit ettiler.

NAZK başkanı Aleksandr NovikovAuchan için Rusya, Fransa’dan sonra en önemli ikinci satış pazarı. Sadece 2020’de Rus Auchan, Rus bütçesine 167 milyon dolar vergi ödedi. Gazetecilerin hesaplarına göre bu, 15 SU-25 uçak, 42 tank, 222 kalibr füze veya 477.000 AK-74 saldırı tüfeğine bedel. Rusya’nın Ukraynalıları öldürdüğü bu fonları almaya devam etmesine izin veremeyiz. Herhangi bir şirketin katillerle işbirliği yapmaktan utanmasını istiyoruz. Auchan’ı savaşın uluslararası sponsorları listesine ekledik” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com