ABD, Ukrayna’ya güvenlik alanında 2 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi açıkladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

ABD Savunma Bakanlığı, ABD’nin Ukraynalı askerlere olan desteğini yeniden teyit etmek ve Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için Ukrayna’ya yeni bir güvenlik yardımı paketi duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı basın servisi Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya tam kapsamlı işgalinin yıldönümünde yayınladığı mesajda “Bu 2 milyar dolarlık paket, Ukrayna’nın uzun vadeli güvenliğine yönelik taahhüdümüzün bir parçası olarak Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI) kapsamında sağlanmaktadır. ABD, Ukrayna’nın Rus saldırganlığını püskürtme kabiliyetini güçlendirecek olan topçu ve yüksek hassasiyetli ateşli silahlar için kritik mühimmat stoklarının yanısıra özellikle ek insansız hava sistemleri (İHA), karşı-İHA ve elektronik harp sağlıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Pakette, yüksek hareket kabiliyetine sahip HIMARS topçu füze sistemleri için ek mühimmat, 155 mm top mermileri, lazer güdümlü füze sistemleri için mühimmat, CyberLux K8, Switchblade 600, Altius-600 ve Jump 20 insansız hava araçları, İHA tespit ekipmanı, elektronik harp ekipmanı, mayın temizleme ekipmanı, güvenli destek iletişim ekipmanı ve eğitim, bakım ve destek finansmanı yer alacak.

Bakanlık, “ABD, Ukrayna’nın savaş alanındaki acil ihtiyaçlarını ve uzun vadeli güvenlik yardımı ihtiyaçlarını gerektiği sürece karşılamasını sağlamak için müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmaya devam edecek.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com