Skadovsk ile Zonguldak arasında feribot seferine devam etme planı açıklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson Bölgesel Devlet İdaresi başkanı ve Zonguldak valisi olan Erdoğan Bektaş Skadovsk ile Zonguldak limanları arasındaki feribot hizmetlerini yeniden başlatma planları var.

Herson Bölgesel Devlet İdaresinin resmi sitesinden yapılan açıklamada

“Skadovsk ve Zonguldak kentleri arasındaki deniz feribotu hizmetinin başlamasına ilişkin işbirliği niyet protokolü, Herson Bölge Devlet İdaresi Başkanı Yuri Gusev ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş tarafından imzalandı.” denildi.

Herson Bölgesel Devlet İdaresi Başkanının da vurguladığı gibi, Skadovsk Ticari Deniz Limanı’nı ziyaret eden Türk delegasyonuna atıfta bulunarak, Karadeniz, aslında Ukrayna ile Türkiye’yi birbirinden ayırmıyor, ülkeleri birleştiriyor. Ve bu birleşme yolu, özellikle Skadovsk ve Zonguldak arasındaki feribot hizmetinin yeniden başlatılmasıyla, projelerle gerçekleştirilir.

Gusev, “Her şeyden önce, bunlar ticaretin ve ekonomik ilişkilerin derinleşmesiyle ilgili mesele: Türk yatırımcılarını bölgeler arasında işbirliği geliştirebilecek olan Herson bölgesine çekmek için yeni pazarlar ve fırsatlar sunacağız.” dedi. Bu sözler Zonguldak valisi tarafından desteklendi.

Vali Bektaş ise “Yerel makamların görüşlerini paylaşıyoruz ve Herson ile işbirliği yapmak istiyoruz. Şimdi hepsi bu projenin uygulanması için hangi koşulları yarattığımıza bağlı olacak. Ortak görevimiz tüm zorlukları ortadan kaldırmak.” dedi.

Bakınız: Herson’dan Türkiye’ye Feribot Seferlerinin Sonbaharda Başlaması Planlanıyor

Vali ayrıca limanın durumunu analiz etmeyi; girişimciler ve yatırımcılar için avantajlı teklifler sunmayı teklif etti.

Skadovsk limanı ile Zonguldak arasındaki feribot hizmeti Şubat 2014’te sona erdi. 20 Ekim 2016’da, uzun bir aradan sonra, Skadovsk Ticari Deniz Limanı, Türkiye Zonguldak limanından mallarla yüklenen Ro-Ro gemisini kabul etti. Gemide toplam 350 ton kargo ve 12 yolcu olmak üzere 14 kamyondan bulunuyordu.

5 Kasım 2019’da Gusev ve Bektaş, Herson Bölge Devlet İdaresi’ndeki bir toplantıda bölgeler arası işbirliği konusunda bir anlaşma imzaladı.

Ayrıca, toplantı sırasında, Herson Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odaları arasında bölgelerarası işbirliği anlaşması imzalandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com