ABD, 4. ve 5. nesil savaş uçaklarının Ukrayna’ya devrini tartışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Video ekran görüntüsü

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ukrayna’ya dördüncü ve beşinci nesil savaş uçaklarının devri konusundaki tartışmalar devam ediyor.

Amerkan Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, The Washington Post ile yaptığı bir röportajda ABD’nin, savaşın sonu ne olursa olsun Ukrayna’nın kendisini savunacak ve Rus diktatör Vladimir Putin‘in başka bir işgali organize etmesini engelleyecek kadar güçlü olduğundan emin olması gerektiğini belirtti.

Nuland, “Ukrayna için halihazırda sağlanmış olan bazı şeyleri ve belki de henüz sağlamadığımız şeyleri de içerecek güçlü bir entegre hava savunması hakkında düşünmemiz gerekiyor.” dediğinde kendisine ayrıca dördüncü (F-14, F-15 ve F-16) ve beşinci (F-22 ve F-35) nesil Amerikan savaş uçaklarının Ukrayna’ya olası transferi sorulduğunda “Biliyorsunuz, uzun vadeli hava savunması düşünüldüğünde hem ülke içinde hem de Ukrayna ile bu görüşmeleri yapmaya devam ediyoruz” diye yanıt verdi.

Ukrayna’ya bu tür tedariklerle ilgilenen birkaç Avrupa ülkesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com