“Tarihi olay”: Ukrayna kış sezonunu ilk kez kendi ürettiği doğalgazla geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Enerji Bakanlığı basın servisi

Ukrayna, tarihinde ilk kez kışı tamamen kendi üretimi olan gazla geçirdi. Yetkililer ülkenin enerji bağımsızlığı eğilimini sürdürmeyi planlıyor.

Ukrayna Naftogaz yönetim kurulu başkanı Oleksiy Çernişov “Baharın ilk günü. Bu, sizin ve benim kışı tamamen Ukrayna gazıyla atlattığımız anlamına geliyor! Tarihi bir olay dedi.

Çernişov, 10 yıl önce kimsenin buna inanmayacağını, hatta 2 yıl önce geniş çaplı bir savaş başladığında buna inanmanın bile zor olduğunu sözlerine ekleyerek, “Fakat biz bunu yaptık ve gelecekte Ukrayna’nın enerji bağımsızlığı eğilimini sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Naftogaz, topyekun savaşa rağmen tüketicilere yönelik gaz fiyatlarının değişmediğini hatırlattı.

Naftogaz Grubu 2023 yılında toplam gaz üretimi yılda 1 milyar metreküpü aşan 86 kuyuyu faaliyete geçirdi. Eski 4 kuyuyu onararak da ayrıca faaliyete geçirdi.

Bunlardan 24’ünün ilk akışı 100,000 metreküpten fazlaydı. En güçlü kuyu Nisan 2023’te açıldı: akış hızı 580,000 metreküpe ulaştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com