Putin, Rus yedek kuvvetlerini askeri eğitime çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Rus yedek kuvvetlerini askeri eğitime çağırdı

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, yedekte bulunan vatandaşların 2024 yılında zorunlu askere alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Aynı zamanda kararnamenin iki maddesi de gizli.

1 Mart’ta imzalanan belgeye göre, yedekte bulunan vatandaşlar silahlı kuvvetlerde, ulusal muhafız birliklerinde, Acil Durumlar Bakanlığı’nın kurtarma askeri oluşumlarında, devlet güvenlik teşkilatlarında ve FSB’de askeri eğitim için zorunlu askerliğe tabi tutulacak. Kararname yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kararnamenin beş maddesinden 2-3 numaralı iki maddesinin “resmi kullanıma” başlığı altında kapatıldı.

1 Aralık 2023’te Putin, Rus Silahlı Kuvvetlerinin resmi nihai gücünün 2 milyon 39 binden 2 milyon 209 bin kişiye çıkarılmasına ilişkin bir kararname imzaladı ve Rus ordusunun toplam personel sayısı belgeli olarak 1 milyon 150 binden, 1 milyon 320 bin kişiye kişiye çıkacaktı.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’ndeki (ISW) uzmanlar daha sonra söz konusu kararnamenin muhtemelen Rus ordusunun mevcut büyüklüğünün resmi olarak tanınması olduğu ve Rus ordusunun derhal artırılmasına yönelik bir emir olmadığı görüşünü dile getirdi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com