Ukrayna, transit geçişlerde kendi kendine tecriti kaldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna hükümeti, yabancıların ve vatansız kişilerin ülke topraklarından kendilerini tecrit etmeden geçmelerine izin verdi. Karar, 20 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek.

Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek

Pratikte, üçüncü ülkelere geçiş için Ukrayna’ya girerken, aşılanmamış yabancıların kendi kendine izolasyonu kontrol etmek için Vdoma uygulamasını yüklemeleri gerekmeyecekleri anlamına geliyor.

Transit sırasında Ukrayna’da kalma süresi 48 saati geçmemelidir. Ülkeye girerken, bir yabancının 2 gün içinde Ukrayna’dan ayrıldığını onaylayan bir belge göstermesi gerekecektir.

Yeni kurallar, yabancıları ve vatansız kişileri zorunlu sağlık sigortasından ve koronavirüs aşı sertifikasından, PCR veya antijen ile koronavirüs testi sertifikasından muaf tutmuyor. Bu belgeler yoksa sınır muhafızları Ukrayna’ya girişi reddedebilir.

Yalnızca 12 yaşından küçük çocuklar bu belgeleri sağlamaktan muaftır.

Kliçko son dönemde Kiev’i ziyaret eden yabancı turist profilini açıkladı

Ukrayna, Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım için onaylanmış herhangi bir aşı ile en az bir doz aşıyı kabul etmektedir.

Test süresi ise 72 saat geçerlidir. Ukrayna sınırını geçerken geçerli olmalı ve sonucun negatif olduğu bilgisini içermelidir. Bu, kişinin hasta olmadığını doğrular.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com