Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan 5 Türk yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna sınır muhafızları, Türk vatandaşlarının AB ülkelerine yasadışı olarak göç etmelerini engelledi.

Bu gece, 5 sınır muhafızının görev aldığı operasyonla Türk vatandaşı 5 kişi ile insan kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı. Tutuklular Ukrayna’ya Moldova’dan yasadışı yollardan girdikleri ve Avrupa Birliği ülkelerine geçmek istedikleri belirtildi.

Bakınız: Ukrayna’dan Polonya’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan 6 Türk daha yakalandı

Organizatörün, kişi başı yaklaşık 5.000 dolar talep ettiği öğrenildi. Organizatörün Ekim ayında Ukrayna topraklarında sınır muhafızları tarafından gözaltına alındığını, kişilerin yasadışı yoldan transferini organize etmekten mahkum edildiği ve sonrasında üç yıllığına giriş yasağı ile Ukrayna’dan sınır dışı edildiği belirtildi.

 

Ayrıca, birkaç gün önce Odessa havaalanında sınır muhafızları 25 Türk vatandaşının Ukrayna’ya girmesine izin vermedi. Ortaya çıkarıldığına göre, tamamı bir Ukrayna vatandaşının davetini kullanıyorlardı. Yani, bu kişileri getiren organizatörler daveti taklit etmişlerdi.

Yılın başından bu yana, Batı Bölge İdaresi sınır muhafızlarının AB ülkelerine yasadışı yollardan girme girişimlerinde bulunan yaklaşık 180 Türk vatandaşının gözaltına alındığı da belirtilmiştir.

 

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com