SBU insansız hava araçlarının Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırdığı bildirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf:  RosSMI

Ukrayna Güvenlik Servisi’ne ait dronlar Rusya’daki Krasnodar Bölgesi’ndeki Ilsky ve Afipsky petrol rafinerilerine aynı anda saldırdı.

Kaynaklara göre, Ilsky Petrol Rafinerisi’nde büyük bir yangın çıktı ve yıllık 3.6 milyon ton kapasiteli birincil işleme ünitesi hasar gördü. Bu olmadan düşman askeri ihtiyaçlar için dizel yakıt üretemeyecektir. Böyle bir kurulumun bedeli yaklaşık 50 milyon dolar.

Kaynaklara göre dronlar Afipsky fabrikasında da hedefine ulaştı ancak sonuçlarının açıklığa kavuşturulması devam ediyor.

Her iki rafineri birbirinden yaklaşık 20 km uzakta bulunuyor. Yerel kamuya açık sayfaların yazdığına göre, Ruslar uçakları kaldırmasına rağmen önemli petrol rafinerilerinin korunmasını sağlayamadı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bir kaynak “Bu tür tesisler tamamen meşru hedeflerdir. Bunlar sadece savunma sanayii için çalışıp Rus birliklerine yakıt sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Rusya Federasyonu ekonomisi için de önemli. Çünkü Rusya, petrol ayakları üzerinde duran bir Goliath. Bunları sistematik olarak kesiyoruz” Ve gelecekte de Goliath düşene kadar bunu yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com