ABD’den gelen yardım engellenirse Ukrayna nasıl çıkacak: Bloomberg “B Planı”nı açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD'den gelen yardım engellenirse Ukrayna nasıl çıkacak: Bloomberg "B Planı"nı açıkladı

Ukrayna, ABD yardımının engellenmesi durumunda bir yedek plan düşünüyor. Ukrayna’da vergiler artabilir.

Bloomberg, planın yurtiçi tahvil satışlarının arttırılmasını, vergi artışlarını ve harcama kesintilerini içerebileceğini söyledi. IMF’ye, 15.6 milyar dolarlık kredi programının bir koşulu olarak, müttefiklerinin kurtarmaması halinde Ukrayna’nın borçlarını ödeyebileceği konusunda IMF’ye güvence vermek için önlemler gerekiyor.

Makalede “Ukrayna yükümlülüklerini yerine getirse de Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası, ABD fonlarının hâlâ bloke olması durumunda IMF yönetim kurulunun bir mali plan olmadan bir sonraki kredi ödemesini onaylamama riskinin bulunduğuna inanıyor. Kiev’in 5,3 milyar dolar alması planlanıyor” deniyor.

Ukrayna’ya yardım konusuna kısa bir bakış

8 Şubat, ABD Senatosu Ukrayna , İsrail ve Tayvan’a yardım amaçlı 95 milyar dolarlık bir anlaşmanın değerlendirilmesi yönünde oy kullandı. Senato’nun şimdi tasarıyı tekrar oylaması gerekiyor. Onaylanması için en az 60 oy gerekiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kongre’deki Cumhuriyetçiler, Donald Trump’ın talimatıyla hareket ederek Kiev’e yapılan askeri yardımı engelleyerek tüm ülkenin kaderini tehlikeye atıyor. Bu çerçevede Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder düzenlediği basın toplantısında ABD’nin hava savunması için silah sağlamaya devam edeceğini söyledi. Bunun için belli mekanizmaların olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com