Ukrayna Polisi, dolandırıcılar tarafından 3 yıl boyunca esir tutulan Kiev sakinini kurtardı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir grup davetsiz misafir, Ukrayna’da bir Kiev sakininin evini ele geçirmek için kaçırdı ve onu 3 yıl boyunca Nikolayev’de esir bir şekilde tuttu.

Kiev polis şefi Andrey Krişçenko‘ya göre, kurban 2017’den beri kayıp kişiler listesinde yer alıyor. Ardından polis, aranan kişinin Nikolayev’deki yeri hakkında bir ihbar aldı. Yapılan aramada evde zorla tutulan 52 yaşında bir kişi ile muhtemelen yine zorla evde tutulan 49 yaşındaki başka bir Kiev sakinini bulundu.

Krişçenko “Aranan kişinin Nikolayev’deki yeri hakkında operasyonel bilgi aldık. Soruşturma eylemleri sırasında, saldırganların binasında 52 yaşında bir kurban ve muhtemelen yine zorla evde tutulan Kievli 49 yaşında bir mağdur bulundu. Ukrayna Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 208. maddesi uyarınca üç fail gözaltına alındı. Bunlar Nikolaev bölgesi yerlileri ve 1958, 1974, 1969 yılları Zaporoje doğumlu.“, – dedi

Savcılığa göre, Nikolayevli 51 yaşındaki bir kişi ile Nikolayev bölgesindeki adalet makamlarında çalışan 46 yaşındaki suç ortağı olmak üzere iki kişi tutuklu yargılanacak.

Polis, yasadışı hapis veya adam kaçırma ile dolandırıcılık suçlaması ile cezai kovuşturmayı sürdürmektedir.

Saldırganlar mülklerine el konulmakla birlikte 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Krişçenko’ya göre, acil soruşturma eylemleri sırasında, başka bir vatandaş polise ihbarda bulundu ve aynı kişilerin evini hileli bir şekilde ele geçirdiğini ve kadının Nikolayev bölgesinin köylerinden birinde özel bir eve yerleştirildiğini bildirdi.

Kolluk kuvvetleri, bir suç grubunun Ukrayna topraklarında benzer suçlara karışıp karışmadığını da kontrol etmeye devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com