Sullivan: ABD’nin Ukrayna’ya yardım etmekten başka seçeneği yok

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Beyaz Saray, Kiev’in desteğinin Kongre’de engellenmeye devam etmesi durumunda ABD’nin bir “B Planı” olmadığını, bu nedenle yasa koyuculardan Ukrayna için ek fon almayı umduklarını söyledi.

ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile birlikte düzenlediği basın toplantısında “ABD’nin sorumluluğu üstlenmesinin ve Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu topçu, hava savunma sistemleri ve diğer yeteneklere sahip olmasını sağlayacak düzeyde kaynak sağlamasının alternatifi yok” dedi.

Son günlerde bile “önemli sayıda Cumhuriyetçinin” Ukrayna için bir destek paketi geçirmenin gerekli olduğunu söylediğini belirten Sullivan sözlerini şöyle tamamladı: “Ve bu yüzden zaman çok önemli. Bu yüzden buna odaklanmaya devam edeceğiz ve bunu hâlâ yapabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Daha önce ABD Senatosunun Perşembe günü Ukrayna, İsrail ve Hint-Pasifik devletlerini içeren ancak Cumhuriyetçileri ve Demokratları bölen göç reformu konusunu içermeyen ayrı bir ABD dış yardım tasarısını oylayacağı bildirilmişti.

ABD Senatosu’nda, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a ek fon sağlayan göç politikasının güçlendirilmesine yönelik yasa tasarısının usul oylamasına yeterli destek olmadı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu tasarı, Ukrayna’ya 60 milyar, İsrail’e ise 14 milyar doların üzerinde yardım sağlayan, 118 milyar dolarlık, iki partili bir sınır güvenliği yasa tasarısı.

Bundan önce, iki partili uzlaşma tasarısını destekleyen Başkan Joe Biden, Donald Trump‘ın yasanın geçişini sabote etmeye çalıştığını söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com