Odessa belediye başkanı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlaşmış Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, Odessa belediye başkanı Gennadiy Trukhanov’u gözaltına aldı.

Uzmanlaşmış Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının (SAP) Telegram kanalında yayınlanan mesajda “Odessa “Krayan” davası: Odessa belediye başkanı gözaltına alındı” denildi.

Ukrayna’nın kolluk kuvvetlerindeki bir kaynağa göre, tutuklanma nedeni Trukhanov’un daha önce mahkeme tarafından belirlenen kefaleti ödememesiydi.

4 Mayıs 2023’te, Yüksek İdare Mahkemesi yargıçlar heyeti, SAP savcısının Odessa “Krayan” davasının sanıklarından biri olan Odessa belediye başkanına yönelik önleyici tedbirin değiştirilmesi talebini kabul etti..

Bakanlık, Trukhanov’un 30.866 milyon UAH tutarında kefaleti ödemediğini bildirdi. Bu bağlamda savcı, önleyici tedbirin kefaletten tutuklamaya olarak değiştirilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

Tarafların iddialarını dinleyen mahkeme, dilekçeyi kısmen dikkate aldı ve sanıklara 13.420 milyon UAH kefalet ödeme alternatifi ile 60 gün tutukluluk şeklinde önleyici tedbir uyguladı.

SAP’nin haberine göre, “Mahkeme kararı uyarınca sanıklar mahkeme salonunda gözaltına alındı.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com