Zelenskiy, Belçika ve Hollanda’yı Ukrayna’ya zırhlı araç ve uçak tedarikini hızlandırmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Belçika ve Hollanda’yı Ukrayna’ya zırhlı araç ve uçak tedarikini hızlandırmaya çağırdı.

Zelenskiy, Lahey’de Kuzey Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerin liderleri ile olan bir basın toplantısında “Ülkemize vaat edilenleri bir an önce almayı gerçekten çok istiyoruz. Belçika ve Hollanda’yı özellikle yeni silah tedarikinin hızlandırılmasına yönelik bir anlaşma imzalayarak en hızlı teslimatlara katılmaya çağırıyorum. Barışı hızlandırmak için Ukrayna’nın kanatlarını güçlendirmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı, Belçika ve Hollanda başbakanlarıyla Ukrayna’nın NATO ve AB’deki geleceğini de görüştü.

Ukrayna’nın yasal olarak bu ittifakın bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy “NATO’nun daha da güçlendirilmesine katılmaya hazırız. Ukrayna yasal olarak bu ittifakın bir parçası olmalıdır. Vilnius’taki zirvede siyasi bir kararla onaylanması gereken ortakların adımlarından oluşan bir algoritma görmek istiyoruz.” diyerek buna paralel olarak Ukrayna’nın savaş sırasında AB’ye katılım için gerekli reformların uygulanması için herşeyi yaptığını da sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com