Covid aşı sertifikası sahiplerine Ukrayna’da bir dizi ayrıcalık tanınacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ülkede kötüleşen salgın durumu nedeniyle karantina önlemlerinin sıkılaştırılması durumunda Covid-19’a karşı aşılamayı tamamlayan Ukraynalılar bir takım ayrıcalıklara sahip olabilecekler.

Ubr Ukrayna’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dijital Dönüşümler Geliştirme Müdürlüğü Genel Direktörü Maria Karçeviç ek karantina kısıtlamaları getirilirse, şu anda tanıtılmakta olan dijital kovid sertifikasının uygulama alanı genişletilecektir.

Şu anda “Diya” hizmeti aracılığıyla sertifika oluşturulabilir ve kağıt biçiminde yazdırılabilir. Belge, aşılar hakkında bilgilerin yanı sıra gerçekleştirilen PCR testleri ve Covid-19’dan iyileşme ile ilgili verileri de içerecektir.

Ukrayna’da şimdiden 300 delta varyantlı koronavirüs vakası tespit edildi

Ülkede iki tür Covid sertifikası tanıtılacak:

  • Dış – sınırı geçmek için (AB ülkelerine seyahat için);
  • Dahili – yalnızca halka açık etkinliklere katılım için.

Belgenin uygulanmasının Avrupa Komisyonu’nun kararına bağlı olduğu bildirildi. Şu anda Ukrayna’da, iki doz aşıdan sonra kağıt biçiminde bir iç sertifika verilmekte olup bu sertifika aynı zamanda uluslararası bir sertifikadır.

Uluslararası aşı sertifikası şunları içerir:

  • kişisel veri;
  • aşı bilgileri.

Belge, PCR testi veya aktarılan hastalık hakkında veri içermemektedir.

Borispol Havaalanı’nda COVID aşı istasyonu açıldı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com