Ukrayna’da emlak piyasasındaki kriz artık olgunlaştı (uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak, Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını ve satıcıların artık konut satmak için taviz vermek zorunda olacakları aşamaya girildiğini belirtti.

daire-satınalma

Orişçak’a göre, bu durum halkın satınalma gücünün düşüklüğü, ülkenin iç ve dış faktörler nedeniyle istikrarsız olması ve ulusal para biriminin devalüasyon ihtimalini barındırması nedeniyle olmuştur, çünkü bunun sonucunda ekonomi küçülmektedir.

Yaptığı açıklamada “Emlak fiyatları yükselecek. Evini satmak isteyen herkes, alıcıya taviz vermek zorunda kalacak, eskisi gibi iyi bir anlaşma beklemeyecek. En pahalı gayrimenkul Kiev’de olmaya devam edecek ve elbette, fiyatlarda bir düşüş beklenmelidir. Bu bölge en büyük ekonomik aktiviteye sahiptir, insanlar her zaman başkentte çalışmaya gidecektir, bu nedenle bir dairenin metrekare başına mevcut ortalama fiyatının 1250 $ seviyesinde kalması muhtemeldir.” dedi.

Ukrayna’da, milletvekili Dmitro Natalukha başkanlığındaki bir dizi milletvekili parlamentoya gölge emlak piyasasının seviyesini azaltmayı öngören bir yasa tasarısı iletti.

Tasarıda, her ev hakkındaki bilgilerin tek bir veritabanına girilmesi gerekeceği belirtiliyor. Bu bir emlakçı veya “yetkili kişi” tarafından yapılır. Bunun sonucunda, böyle bir prosedüre dahil olmadan, yasal olarak gayrimenkul satmak veya kiralamak imkansız hale gelecek olup, ihlal için bir para cezası getirilecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com