Krivoy Rog Belediye Başkanı Pavlov evinde ölü bulundu: Hakkında bilinenler (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Krivoy Rog Belediye Başkanı Konstantin Pavlov, 15 Ağustos Pazar günü öğleden sonra kendi evinde ölü bulundu. Soruşturma sonucunda üç ihtimal düşünülmektedir.

Krivoy belediye başkanı Rog Pavlov dün kendi kır evinde ölü bulunduğunu ve yanında bir silah bulunduğunu belirten polis “15 Ağustos’ta saat 16.00 sıralarında polise bir mesaj geldi. Ön bilgilere göre, kendi evinin verandasında kurşun yarası olan bir adamın cesedi bulundu.” diye açıklamada bulundu.

Ölüm versiyonları

İçişleri Bakanlığı İletişim Direktörü Artem Şevçenko, Ukrayna 24 kanalının yayınında, soruşturmaların politikacının ölümünün üç ihtimali akla getirdiğini söyledi :

  • intihar,
  • cinayet,
  • silahların dikkatsiz kullanımı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsüne göre, adli tıbbi muayene, ölüm nedenini ve ölen kişinin yaralanmasının niteliğini belirleyecektir

Zelenskiy’nin tepkisi

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Krivoy Rog belediye başkanı Konstantin Pavlov’un ölümüyle ilgili davayı izleyeceğini ve belediye başkanının ölüm koşullarına ilişkin soruşturmanın ilk sonuçları hakkında kolluk kuvvetleri başkanlarından bir rapor beklediğini söyledi .

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Bağımsızlık Günü arifesinde Ukrayna’yı ziyaret edecek

Pavlov hakkında bilinenler

Konstantin Yurieviç Pavlov, 12 Ocak 1973’te Dnepropetrovsk bölgesindeki Krivoy Rog’da doğdu. Ukrayna vatandaşı. 2006’dan 2012’ye kadar Krivoy Rog’un belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

2006 ve 2010 yıllarında iki kez Dnepropetrovsk bölge konseyi milletvekili seçildi. 2012’den 2019’a kadar 7. ve 8. dönem Ukrayna milletvekili olan Pavlov. 2019’dan 2020’ye kadar da Krivoy Rog Belediye Başkanı Danışmanı idi.

Aralık 2020’den bu yana Konstantin Pavlov, Dnipropetrovsk bölgesinin Krivoy Rog şehrinde belediye başkanıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com