Ukrayna’da bir aracı tescil ettirmeden ne kadar süre kullanabilirsiniz?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Araç sahiplerinin araçlarını satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren on gün içinde tescil ettirmeleri gerekmektedir.

Araç tescil

Bu konu üzerinde bir mesaj yayınlayan Yol Avukatı gerekliliklerin, 07.09.1998 tarih ve 1388 sayılı Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve araçların tüzel kişiler ve bireyler için Bakanlığın hizmet merkezlerinde tescil edilmesini sağlayan araçların devlet tescili prosedürünün 6. maddesinde detaylandırıldığını belirtti.

Prosedürün 7. maddesi, araç sahiplerinin satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren on gün içinde araçlarını kaydettirmesi gerektiğini belirtmektedir. Araç sahipleri tarafından zamanında uygulanmasının imkansızlığını teyit eden belgelerin (hastalık, iş gezisi veya diğer geçerli nedenler) sunulması durumunda devlet tescil süresi devam eder. İçişleri Bakanlığı yetkili organlarına tescili yaptırılmayan ve plakasız araçların çalıştırılması ise kesinlikle yasaktır.

Ukrayna, Türkiye’de yaşanan sellerdeki mağdurlar için taziyelerini iletti

Öngörülen şekilde kayıtlı olmayan bir aracı kullanmak, ilk kez 850 UAH tutarında bir para cezası verilmesini sağlar; böyle bir ihlal bir yıl içinde tekrar ortaya çıkarsa, sorumluluk 1700 UAH para cezası veya araca el konulması şeklindedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com