Ukrayna’da kaybolan plakanın yenisini nasıl alınır?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hasarlı, kaybolan veya çalınan araç plakalarını yenilemek için İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir bölgesel hizmet merkeziyle iletişime geçmek gerekmektedir.

Ukrayna'da kaybolan plakanın yenisini nasıl alınır?

Bu merkezlerde araç yeniden kayıt prosedüründen geçerek plaka yenileme yapılmakta olup, yaklaşık iki ila üç saat süren işlem için 600-700 UAH ödemek gerekmektedir.

“Hukuk Avukatı” tarafından bildirildiğine göre aynı zamanda, bilirkişi incelemesi için aracı İçişleri Bakanlığı servis merkezine getirmelisiniz. Ancak, plakasız bir araba kullanamayacağınız için bir çekicinin hizmetlerini kullanmanız gerekecektir. Aksi takdirde, plakasız trafikte olma sebebiyle 850 UAH para cezası alma riski bulunmaktadır.

Bir aracı yeniden kaydettirirken şunları sağlamalısınız:

  • Ukrayna kimliği ya da oturum kartı;
  • araç sahibinin vergi kodu;
  • araç ruhsatı;
  • hırsızlık durumunda – Ulusal Polis Departmanı tarafından verilen plaka kaybı belgesi;
  • kayıp durumunda – kaybın koşullarının yazılı bir açıklaması.

İçişleri Bakanlığı servis merkezi yöneticisi, ilgili bilgileri “Plaka” veritabanına girdikten sonra aracın kaydını yeniden yapar. Kaybolan veya kullanılamaz durumdaki plakaların yerine, mal sahibinin veya temsilcisinin başvurusu üzerine yeni bir tescil belgesi ve plaka düzenlenir.

ukrhaber.com

İran’dan Ukrayna’ya eroin kaçakçılığı kanalı kuran Türk vatandaşları tutuklandı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com