Ukrayna’da araç tescil merkezleri yarın çalışmaya başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko tarafından belirtildiğine göre iki aylık karantinadan sonra 12 Mayıs Salı günü itibariyle, araç tescil ve plaka işlemlerini yapan İçişleri Bakanlığı hizmet merkezleri çalışmaya yeniden başlayacaktır.

Araç Tescil Merkezleri

Araç sahiplerinin sıraya girip beklememesi için elektronik randevu alınması gereklidir.

Karantinanın amacının Ukraynalıların yaşamını ve sağlığını korumak olduğunu belirten Geraşçenko “Bu nedenle, yarın binlerce otomobil sahibinin İçişleri Bakanlığı’nın servis merkezlerine otomobili yeniden kayıt ettirmek için acele etmesi yüzünden karantina döneminde elde edilen başarıların kaybolmaması çok önemlidir. İçişleri Bakanlığı hizmet merkezleri sisteminin bir günde iki aylık süreçte birikmiş onbinlerce araç kayıt işlemini gerçekleştiremeyeceğinin anlaşılması lazım. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı Ana Hizmet Merkezi “Elektronik kuyruk” adında bir hizmet geliştirdi.” dedi.

İçişleri Bakanlığı hizmet merkezlerinin hizmetlerine ihtiyaç duyan tüm araç sahipleri, İçişleri Bakanlığı Ana Hizmet Merkezi hsc.gov.ua sitesinde evden ayrılmadan elektronik sıra alabileceklerdir.

Bunu yapmak için, Elektronik kuyruğa kaydet bölümünü seçme sonrasında, irtibat kurmayı planladığınız İçişleri Bakanlığı’nın servis merkezini bulup uygun tarih ve saate randevu almalısınız.

Geraşçenko “Her zaman bir araba satmak veya satın almak için zamanınız olacak, ancak sağlığınızı kurtaramazsınız. Bu nedenle, lütfen hizmet kullanma talimatlarını okuyun İçişleri Bakanlığı Devlet Gümrük Merkezi’nin web sitesinde elektronik kuyruğa girerek dikkatlice okuyun ve zamanınızı sırada boşa harcamamak, sağlığınızı riske atmamak ve hizmet almak için kayıt olun. Rahat bir ortam.” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın gerekli hizmet merkezinde elektronik sıra alınamaması durumunda, hizmetlele ilgili İçişleri Bakanlığı’nın bölgesel hizmet merkezlerinin telefon numaraları ile yapılacaktır.

Çevrimiçi kayıtlar kişiye özel olup başka bir kişiye devredilemez.

Kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağına dair video.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com