Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Ukrayna’da okulların 1 Eylül’den itibaren açılacağını söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Sergey Şkarlet Ukrayna’da okulların yeni akademik yılının 1 Eylül’de tam formatta başlayacağını belirtti.

Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Ukrayna'da okulların 1 Eylül'den itibaren açılacağını söyledi

Ancak bulunulan bölgede “sarı”, “turuncu” veya “kırmızı” düzeyde salgın tehlikesi varsa uzaktan veya harmanlanmış bir eğitim mümkün olduğunu belirten Şkarlet “Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko ile öğretim yılının başlaması için üç senaryo varsaydık. Temmuz ayının sonunda, 28 Temmuz’da Ukrayna Sağlık Bakanlığı, karantinanın sıkılaştırılmasıyla eğitim kurumlarının çalışması için bir koşul belirledi . Yani bulunulan yer “yeşil” bölgeyi terk ediyorsa, yani “sarı”, “turuncu” veya “kırmızı” salgın tehlikesi seviyesine düşüyorsa, kurumun çalışmaya devam edebilmesi için en az çalışanların %80’i COVID-19’a karşı tam aşılı olmalı…” dedi.

Ukraynalılar arabaları için bu yıl 37 milyon UAH lüks araç vergisi ödedi: Hangi arabalar lüks?

Ukrayna Eğitim Ombudsmanı Sergey Gorbaçov da, eğitim bakanlığınınCOVID-19’a karşı aşılanmamış bir öğretmenin okulda çalışmaya erişimini kısıtlama hakkının olmadığını söyledi.

Şkarlet, 10 Ağustos’ta Ukrayna’da öğretmenlere koronavirüse karşı zorunlu aşı yapılmayacağını söylemişti.

Ukrayna’daki yabancı öğrenci sayısı 76 binin üzerinde

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com