Kiev’de daire kiralama fiyatları arttı. Hangi semtte ne kadar bir daire kiralanabilir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Troeyşçina’da fiyatlar en düşük seviyedeyken Peçerska’da daire kira bedelleri ölçek dışında hareket etmektedir.

daire-satınalma

Kiev’deki yeni akademik yılın arifesinde, konut kiraları daha da pahalı hale geliyor. 2021 baharıyla karşılaştırıldığında, bazı durumlarda fiyat artışı %23’e ulaştı. En pahalı kiralar Pecherska ilçesinde olurken en ucuz daireler Desnianska ilçesinde.

OLX portalı verilerine göre tek odalı daireler Peçerska’da 16,000 UAH iken Desnianska ilçesinde 7,000 UAH seviyesindedir. Holosievski bölgesinde tek odalı daire kiraları 11,500 UAH iken, Darnitska ve Şevçenkovska ilçelerinde 11,000 UAH seviyesindedir. Obolon ve Dneprovska da ise fiyatlar 9,000 UAH ile biraz daha ucuz.

Ukraynalılar arabaları için bu yıl 37 milyon UAH lüks araç vergisi ödedi: Hangi arabalar lüks?

İki odalı dairelerin kirası ise Troeyşçina’da ayda 8 bin UAH ile Peçerska’da 30 bin UAH arasındadır. Dneprovska ve Podolska ilçelerinde 11 bin UAH, Svyatoşin’de 10 bin UAH. Solomenka’da 12 bin UAH ve Obolon’da 13 bin UAH.

En pahalı “üç odalı” daireler yine Pecherska ilçesinde ayda 55 bin UAH’dan fazla. Şevçenkovska’da 32 bin UAH. Ve en ucuz daireler yine Desnianska ilçesinde 11,000 UAH ile kiralanabiliyor.

Türkiye ilk altı ayda Ukrayna’dan dökme demir ithalatını dörtte bir oranında artırdı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com