Rusya Federasyonu’nu Kremlin’e saldırmakla suçlayan Zelenskiy: “Putin’e veya Moskova’ya saldırmıyoruz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak açıkladı: Ukrayna çok yakında Patriot, Abram ve Leopar'ı alacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ne de Moskova’ya saldırmadığını vurgu yaparak Ukrayna’nın kendi topraklarında toprakları için savaştığını belirtti.

Kuzey Avrupa ülkeleri zirvesinin katılımcılarıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, Kremlin’in Ukrayna’yı Putin’e suikast girişiminde bulunmakla suçlamasıyla ilgili soruları yanıtlayan Zelenskiy “Putin’e ya da Moskova’ya saldırmıyoruz. Kendi topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi, şehirlerimizi savunuyoruz. Bunun için bile yeterli silahımız yok. O yüzden başka yerde kullanmıyoruz… Herhangi bir açığı kullanamayız, bu yüzden Putin’e saldırmadık, o işi mahkemeye bırakacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mikhail Podolyak ise “Ukrayna Kremlin’e saldırmadı, savunma kuvvetlerimizin hedefleri yalnızca Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki topraklarındaki askeri birimlerdir.” dedi.

Ukrayna ordusunun stratejisi, uluslararası hukuka, özellikle Ukrayna’nın uymaya devam ettiği Cenevre Sözleşmelerine kesinlikle uygun olarak, işgal altındaki topraklardaki düşmanın arka rezervlerinin imha edilmesinden ibarettir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com