Reznikov: Ukrayna, Kırım’ı savaşmadan kurtaracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, işgalcileri Kırım’da bir “iyi niyet jesti” yapmaya zorlamak ve yarımadadaki cephe çatışmalarından kaçınmak niyetinde.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov The Atlantic dergisine yaptığı bir yorumda Kırım’ın kurtuluşunun, doğrudan yarımadanın topraklarında savaşmadan da gerçekleşebileceğini söyledi.

Dergideki haberde, Kırım’ın Ukrayna için stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekilerek, “Geçtiğimiz dokuz yılda, Putin rejimi Kırım’ı bir tatil bölgesinden, Ukrayna’nın “göbeğine” bağlı, siperler ve tahkimatlarla dolu bir Rus uçak gemisine benzeyen bir şeye dönüştürdü” diye yazıldı. Ayrıca yarımadayı güney Ukrayna’nın işgalinin “ileri karakolu” olarak nitelendirdi.

Dergiye göre Ruslar Kırım’ı bir tür kaleye çevirdiği için Ukrayna tarafı yarımadanın “askeri-politik” kurtuluşundan bahsediyor. Bu konseptin genel özü ise şu şekilde: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, yarımadadaki birliklere ikmal yapılan karayolu, demiryolu ve su yollarını kapatacak ve işgalcileri yarımadayı terk etmeye zorlayacak şekilde insansız hava araçlarıyla askeri altyapıya saldırmaya başlayacak.

Reznikov, yayının aktardığına göre, “Kırım’ı savaşmadan özgürleştireceğiz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com