İşgal altındaki topraklardaki çocuklara ve ailelerine Rus pasaportu almaları için baskı yapılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki topraklarında, Rus işgalciler 14 yaşından büyük çocukları pasaportlaştırarak ebeveynlerini tehdit ediyor.

Ulusal Direniş Merkezi mesajına göre işgalcilerin, işgal altındaki topraklarda bulunan14 yaşındaki tüm sakinlerin Rus pasaportu almaları gerektiğini belirttikleri bildirildi. Aksi takdirde, ebeveynleri para cezası ödemek zorunda kalacak ve gelecekte ebeveynlik haklarından mahrum kalabilirler.

Ayrıca işgal altındaki topraklarda 30 Eylül 2022’den sonra doğan tüm çocuklar otomatik olarak “Rusya Federasyonu vatandaşı” olarak kaydedilmektedir.

Bu şekilde Rusya, bölgenin işgalini “haklı çıkarmak” için işgal altındaki topraklarda pasaportlaşmayı yapay olarak artırıyor.

27 Nisan’da Rus lider Vladimir Putin‘in Ukraynalıların Rus pasaportu olmayan işgal altındaki topraklarda bulunanların sınırdışı edilebileceğine dair bir kararname imzaladığını hatırlatmak gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com