Stoltenberg: Ukrayna’yı desteklemek Avrupa ve ABD için bir güvenlik meselesidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

Batılı müttefiklerin Ukrayna’ya devam eden desteği hayırseverlik değil, hem Avrupa’nın hem de ABD’nin güvenliğine yapılan bir katkıdır.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün Brüksel’de NATO ülkelerinin ulusal güvenlik danışmanlarının toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında “Bugünkü toplantımızda NATO Müttefikleri Temmuz ayında yapılacak Washington Zirvesi hazırlıklarımızı, Ukrayna’yı, caydırıcılık ve savunmayı ve Çin’in artan tehditlerini ele aldılar… Müttefikler Ukrayna’ya desteklerini yeniden teyit ettiler. Bu bir hayırseverlik değil. Bu bizim güvenliğimizin çıkarınadır. Rusya’nın zaferi bizi zayıflatabilir ve sadece Moskova’yı değil, Çin’i, İran’ı ve Kuzey Kore’yi de güçlendirebilir. Dolayısıyla bu bir Avrupa güvenliği meselesidir ve bu bir Amerika güvenliği meselesidir” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com