Ukrayna, Rus Lancet İHA’sının bir benzerini tasarladı: yakında üretime girecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yeni drone, 40 km uçuş menziline sahip ve Ukrayna ordusuna eksik oldukları yeni yetenekleri kazandıracak.

İnovasyon, Eğitim, Bilim ve Teknolojinin Geliştirilmesinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı – Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov, Vladimir Fedorin ile İş Kahvaltısı” yayınında “20 km’ye kadar menzilde, çok sayıda helikopterimiz, dronumuz var, ancak geceleri 20 km menzilinde bir hedef bulmak artık oldukça zor. 40 km menzilli Lancet gibi dronlar oldukça ileri teknolojiye sahip, pazarı bu yönde hızlandırmak altı ay sürdü” dedi.

Şimdi Lancet’in bir benzerini oluşturmaya çalışan birkaç şirket var: üretimine ilişkin sözleşmelerin önümüzdeki haftalarda kararlaştırılması planlanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Fedorov’a göre, Ukrayna İHA’sının savaş alanındaki ilk test uygulamaları halihazırda gerçekleştirildi. Bakan, “İki ay içinde, Rus gazetelerinde ve haber sitelerinde tanklarının nasıl yandığına dair bilgiler görünmeye başlayacak” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com