Ukrayna, Putin’in sırdaşı olarak bilinen Rus oligarkının petrol ve doğalgaz varlıklarını millileştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi, Ukrayna Adalet Bakanlığı’nın yaptırı uygulanan Rus oligarkı Eduard Hudaynatov’un Ukrayna’daki varlıklarının millileştirilmesi yönündeki iddiasını onadı.

Ukrayna Güvenlik Servisi basın merkezi tarafından “LLC Oil Company Alliance-Ukraine kayıtlı sermayesindeki payının %100’ü,tahmini değeri yarım milyar UAH olduğu tahmin edilen şirkete el konuldu” denildi.

Soruşturmaya göre Hudaynatov, Ukrayna’da petrol işlerini bir dizi offshore şirket ve kontrol edilen çeşitli kuruluşlar aracılığıyla yönetiyordu. Böylece, Rusya Federasyonu’nun geniş çaplı işgalinden sonra bu varlığın millileştirilmesinden kaçınmayı ve aynı zamanda Ukrayna petrol ve gaz piyasasından önemli kârlar elde etmeyi umuyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

SBU çalışanları gerçek hak sahibinin kimliğini tespit etti. Soruşturma ayrıca Hudaynatov’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenilir temsilcilerinden biri olduğunu, Rus petrol ve gaz şirketi NNK-Group’un başkanı olduğunu ve Rosneft’in yönetim kurulunda yer aldığını ortaya çıkardı.

SBU, bu iki işletmenin Ukrayna’ya karşı savaşın en büyük sponsorlarından biri olduğunu kaydetti. Rusya’nın askeri-endüstriyel kompleksine ve askeri gruplarına düzenli olarak yakıt ve yağlayıcılar sağlıyorlar.

Oligark, yakalandığı takdirde Ukrayna devletine karşı işlediği suçlardan dolayı adalete teslim edilecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com