Ukrayna, Rusya Federasyonu’ndaki esaretten 100 Ukraynalıyı daha geri getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, çoğu Mariupol savunucusu olan 100 Ukraynalının daha Rus esaretinden geri döndüğünü duyurdu.

Zelenskiy “100 Ukraynalı daha evinde, Ukrayna’da. Ulusal Muhafızlar, sınır muhafızları, Silahlı Kuvvetler. Bunların çoğu Mariupol’un savunucuları. Hepsi bizim, hepsi kendi topraklarına geri döndü. Her biri için çalışıyoruz ve Herkesi geri verene kadar durmayacağız!” diye yazdı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klimenko, serbest bırakılan askerler arasında 49 Ulusal Muhafız askeri ve 25 sınır muhafızının bulunduğunu bildirerek “Bugün 100 asker daha düşman esaretinden geri döndü. Bunlardan 49’u ulusal muhafız, 25’i sınır muhafızı. Çoğu Mariupol savunucusu. Ukrayna Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanına, Ukrayna’daki meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek serbest bırakılan Ukraynalıların gerekli tüm yardımı alacağını da sözlerine ekledi.

Serbest bırakılan en yaşlı mahkumun 62, en gencinin ise 20 yaşında olduğu kaydedildi.

Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Karargahı, Rus esaretinden geri dönen 100 kişi arasında 49 Ukrayna Ulusal Muhafız askeri, 25 sınır muhafızı, 11’i Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden 26 asker olduğunu; serbest bırakılan en az 28 kişinin yaralı veya ağır hasta olduğunu bildirdi.

Bu 51’inci mahkum değişimi olup geniş çaplı işgalden bu yana 3,135 kişi Rus esaretinden kurtarıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com